Jehněčí džuveč s jogurtem
Ingredience
Jogurt bílý |
0.5 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Protlak rajčatový |
20 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cibulka jarní |
200 g |
Jehněčí maso |
600 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vývar zeleninový |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté jehněčí maso pokrájíme na větší kousky.
- V pánvi na oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme a spolu opečeme dozlatova.
- Maso s cibulí přendáme z pánve do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 45 minut. Hotové maso přelijeme jogurtem, do kterého jsme rozmíchali rajčatový protlak, vajíčka, mouku a nadrobno pokrájenou petržel - a dáme ještě na chvilku zapéct.