Jehněčí džuveč s jogurtem

Ingredience


Jogurt bílý 0.5 l
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Protlak rajčatový 20 g
Vejce slepičí 4 ks
Cibulka jarní 200 g
Jehněčí maso 600 g
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika mletá pálivá 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 polévková lžíce
Vývar zeleninový 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté jehněčí maso pokrájíme na větší kousky.
  2. V pánvi na oleji zpěníme jarní cibulku, přidáme k ní maso, osolíme, opepříme a posypeme mletou paprikou. Vše promícháme a spolu opečeme dozlatova.
  3. Maso s cibulí přendáme z pánve do pekáče, zalijeme vývarem a pečeme v předehřáté troubě při 175°C přibližně 45 minut. Hotové maso přelijeme jogurtem, do kterého jsme rozmíchali rajčatový protlak, vajíčka, mouku a nadrobno pokrájenou petržel - a dáme ještě na chvilku zapéct.