Kokosoví krabi na chilli
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
3 ks |
Citronová tráva |
1 ks |
Cukr palmový |
15 g |
Koriandr čerstvý |
3 polévková lžíce |
Krab |
4 ks |
Limetková šťáva |
1 polévková lžíce |
Olej stolní |
40 ml |
Omáčka rybí |
5 ml |
Sirup Monin - kokosový |
125 ml |
Vývar rybí |
125 ml |
-
Doba přípravy: 14 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dvě lžíce česneku nasekaného nahrubo, chilli papričky, trávu a koriandr umixujeme najemno. Postupně přimícháváme olej. Z krabů odstraníme vrchní krunýř, omyjeme je a rozpůlíme.
- Rozpálíme wok pánev a smažíme 3 minuty chilli pastu. Přidáme kraby a mícháme 2 minuty, poté přilijeme kokosový sirup, rybí vývar a přidáme 1 lžíci palmového cukru. Na mírné ohni vaříme 4-5 minut.
- Dochutíme palmovým cukrem, šťávou z limetky a rybí omáčkou.