Zeleninová janija s masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Lilek |
1 ks |
Olej rostlinný |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Paprika zelená |
700 g |
Petržel - nať |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
400 g |
Skopové maso přední |
750 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Lilek oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme, dáme do misky a necháme "vypotit". Po 1/2 hodině ho propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Maso vyndáme z oleje a na něm ještě zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní drobně pokrájená oloupaná rajčata a mletou papriku. Rajčata podusíme a maso vrátíme k zelenině. Osolíme, dolijeme 1-2dl vody a vaříme do doby, než bude maso měkké. Ke konci vaření přidáme pokrájené lilky a papriky, osolíme podle chuti a povaříme 15 minut.
- Janiju podáváme s posekanou petrželkou.