Zeleninová janija s masem

Ingredience


Cibule 1 ks
Lilek 1 ks
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Paprika zelená 700 g
Petržel - nať 3 polévková lžíce
Rajčata 400 g
Skopové maso přední 750 g
Sůl 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky a na rozpáleném oleji je dozlatova opečeme. Lilek oloupeme, pokrájíme na kostky, osolíme, dáme do misky a necháme "vypotit". Po 1/2 hodině ho propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Maso vyndáme z oleje a na něm ještě zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Přidáme k ní drobně pokrájená oloupaná rajčata a mletou papriku. Rajčata podusíme a maso vrátíme k zelenině. Osolíme, dolijeme 1-2dl vody a vaříme do doby, než bude maso měkké. Ke konci vaření přidáme pokrájené lilky a papriky, osolíme podle chuti a povaříme 15 minut.
  2. Janiju podáváme s posekanou petrželkou.