Drůbeží krém s rýží a hráškem
Ingredience
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
150 g |
Kuřecí prsa |
300 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rýžová kaše |
800 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Drůbeží maso uvaříme 30 minut v osolené vodě. Scedíme, přidáme trochu vývaru, 2 lžíce smetany a vše rozmixujeme. Vmícháme do rýžové kaše, naředíme zbylým vývarem, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přimícháme zbylou smetanu.
- Do talíře dáme 1 lžíci hrášku a přelijeme horkým drůbežím krémem.