Zapečené skopové s pórkem

Ingredience


Máslo čerstvé 100 g
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pórek 1 kg
Skopové maso přední 800 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso omyjeme, pokrájíme na malé kostky, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na silnější kolečka a dáme do druhého hrnce. Přilijeme 2-3 dl vody, přidáme máslo a dusíme také do poloměkka. Pórek osolíme, přidáme mletou papriku a maso, dobře promícháme a společně povaříme. Když je maso měkké a tekutina vyvařená, přeložíme maso s pórkem do vymaštěného pekáče, polijeme vše rozšlehanými vajíčky a necháme zapéct.