Zapečené skopové s pórkem
Ingredience
Máslo čerstvé |
100 g |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pórek |
1 kg |
Skopové maso přední |
800 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Skopové maso omyjeme, pokrájíme na malé kostky, osolíme a uvaříme do poloměkka. Pórek očistíme, omyjeme, pokrájíme na silnější kolečka a dáme do druhého hrnce. Přilijeme 2-3 dl vody, přidáme máslo a dusíme také do poloměkka. Pórek osolíme, přidáme mletou papriku a maso, dobře promícháme a společně povaříme. Když je maso měkké a tekutina vyvařená, přeložíme maso s pórkem do vymaštěného pekáče, polijeme vše rozšlehanými vajíčky a necháme zapéct.