Zelný salát s jablky
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Jablka |
200 g |
Mrkev kořen |
150 g |
Ocet kvasný lihový |
150 ml |
Sůl |
40 g |
Zelí hlávkové bílé |
2000 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme a zbavíme košťálu. Zelí najemno nakrájíme, propláchneme vodou a necháme okapat.
- Takto připravené zelí osolíme, promícháme a necháme proležet. Přidáme oloupaná a na nudličky nastrouhaná jablka, jemně nastrouhanou mrkev, ocet, cukr a vše dobře promícháme. Znovu necháme krátce odležet.
- Zelný salát s jablky podáváme vychlazený.