Hongkongská směs s hovězím masem
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr třtinový |
10 g |
Hovězí maso zadní |
500 g |
Koření pěti vůní |
10 g |
Mrkev kořen |
250 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Omáčka sójová |
40 ml |
Rajčata |
4 ks |
Sherry brandy |
20 ml |
Voda pitná |
40 ml |
Zázvor celý |
15 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zázvor a mrkev nakrájíme na tenké nudličky. Hovězí maso nakrájíme na stejně velké nudličky jako zeleninu. Rajčata nakrájíme na tenké plátky.
- Ve woku rozpálíme olej a vložíme hovězí nudličky, které smažíme za stálého míchání 3 minuty. Přidáme zázvor, mrkev, cibuli a nakonec rajčata. Smažíme další 3 minuty. Přidáme cukr, směs pěti koření, sojovou omáčku, cherry a vodu. Dochutíme dle vlastní chuti. Snížíme oheň a dovaříme cca 10 minut.