Skopové na houbách
Ingredience
Česnek |
2 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
400 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Saturejka |
0.5 kávová lžička |
Skopová plec |
750 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přelijeme bílým vínem a odložíme do chladničky na 30 minut. V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme drobně pokrájenou cibuli, posypeme paprikou, přidáme na kostičky pokrájená rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. Maso s marinádou vlijeme na rajčata, přidáme nadrobno pokrájené žampiony nebo hřiby, saturejku a pokrájený česnek. Vše řádně promícháme, podlijeme 2 dl horké vody a dusíme při mírné teplotě minimálně 1 hodinu do doby, až bude maso měkké a bez vody.
- Skopové na houbách dochutíme solí a podáváme s chlebem.