Skopové na houbách

Ingredience


Česnek 2 ks
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 400 g
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Saturejka 0.5 kávová lžička
Skopová plec 750 g
Sůl 1 polévková lžíce
Víno bílé 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté skopové maso pokrájíme na malé kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přelijeme bílým vínem a odložíme do chladničky na 30 minut. V pánvi si rozpálíme olej, na něm orestujeme drobně pokrájenou cibuli, posypeme paprikou, přidáme na kostičky pokrájená rajčata, která jsme předtím spařili a oloupali. Maso s marinádou vlijeme na rajčata, přidáme nadrobno pokrájené žampiony nebo hřiby, saturejku a pokrájený česnek. Vše řádně promícháme, podlijeme 2 dl horké vody a dusíme při mírné teplotě minimálně 1 hodinu do doby, až bude maso měkké a bez vody.
  2. Skopové na houbách dochutíme solí a podáváme s chlebem.