Hovězí přírodní plátky

Hovězí přírodní plátky - obrázek

Ingredience


Cibule 250 g
Hovězí maso zadní 750 g
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Pepř černý mletý 1 g
Sůl 25 g
Tuk 120 g
Voda pitná 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, mírně ji osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
  3. Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
  4. Nakonec šťávu procedíme na plátky masa, přisolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.