Hovězí přírodní plátky
Ingredience
Cibule |
250 g |
Hovězí maso zadní |
750 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
120 g |
Voda pitná |
800 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hovězí maso opláchneme, osušíme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně naklepeme, na okraji nařízneme blány, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na části tuku po obou stranách.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, mírně ji osmažíme na zbylé dávce tuku, zalijeme trochou vlažné vody, přidáme opečené plátky a dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a podléváme teplou vodou.
- Měkké plátky vyjmeme, vydusíme šťávu na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a rozmícháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.
- Nakonec šťávu procedíme na plátky masa, přisolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.