Musaka z brambor a mletým masem
Ingredience
Brambory |
1.5 kg |
Cibule |
3 ks |
Hovězí maso mleté |
350 g |
Olej slunečnicový |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Vepřové maso mleté |
350 g |
Zakysaná smetana |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 80 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Umyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme vepřové a hovězí mleté maso, které posypeme sladkou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou, osolíme, opepříme, promícháme a opečeme tak, aby maso nebylo syrové. Vymastíme si pekáč olejem, poklademe na něj polovinu brambor, posolíme, na brambory rozetřeme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou brambor. Ve smetaně si rozšleháme vejce, posolíme, zalijeme brambory a zakryjeme. Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme minimálně 1 hodinu při 220°C až musaka bude mít krásnou zlatou barvu.