Musaka z brambor a mletým masem

Ingredience


Brambory 1.5 kg
Cibule 3 ks
Hovězí maso mleté 350 g
Olej slunečnicový 1 dl
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 3 ks
Vepřové maso mleté 350 g
Zakysaná smetana 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Umyté oloupané brambory nakrájíme na kolečka. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme a v pánvi na rozpáleném oleji zpěníme. K cibuli přidáme vepřové a hovězí mleté maso, které posypeme sladkou paprikou, drobně pokrájenou petrželkou, osolíme, opepříme, promícháme a opečeme tak, aby maso nebylo syrové. Vymastíme si pekáč olejem, poklademe na něj polovinu brambor, posolíme, na brambory rozetřeme masovou směs a zakryjeme druhou polovinou brambor. Ve smetaně si rozšleháme vejce, posolíme, zalijeme brambory a zakryjeme. Pekáč vložíme do dobře vyhřáté trouby a pečeme minimálně 1 hodinu při 220°C až musaka bude mít krásnou zlatou barvu.