Kozí maso na kdoulích

Ingredience


Brambory 400 g
Chilli paprička 2 ks
Cibule 3 ks
Citrony 1 ks
Kdoule 180 g
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Kůzlečí maso 1 kg
Máslo čerstvé 50 g
Šafrán 0.25 kávová lžička
Švestky 0.5 šálek
Voda pitná 500 ml
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na másle osmažíme kolečka cibule, přidáme kozí maso na kostičky a pečeme ho ze všech stran doměkka. Přimícháváme chilli papričky na drobno, kmín, šafrán a zázvor a promícháme.
  2. Směs s masem podlijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme 30 minut. Poté přidáváme kdoulovou pastu, brambory na kostičky a vypeckované švestky. Dusíme dalších 30 minut, dokud není maso měkké.
  3. Dochucujeme citronovou šťávou.