Kozí maso na kdoulích
Ingredience
Brambory |
400 g |
Chilli paprička |
2 ks |
Cibule |
3 ks |
Citrony |
1 ks |
Kdoule |
180 g |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Kůzlečí maso |
1 kg |
Máslo čerstvé |
50 g |
Šafrán |
0.25 kávová lžička |
Švestky |
0.5 šálek |
Voda pitná |
500 ml |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na másle osmažíme kolečka cibule, přidáme kozí maso na kostičky a pečeme ho ze všech stran doměkka. Přimícháváme chilli papričky na drobno, kmín, šafrán a zázvor a promícháme.
- Směs s masem podlijeme vodou, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme 30 minut. Poté přidáváme kdoulovou pastu, brambory na kostičky a vypeckované švestky. Dusíme dalších 30 minut, dokud není maso měkké.
- Dochucujeme citronovou šťávou.