Dip s vepřovým a rajčaty

Ingredience


Česnek 1 ks
Chilli paprička 0.25 šálek
Cibulka jarní 1 polévková lžíce
Koriandr mletý 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 40 ml
Omáčka rybí 125 ml
Rajčata 1 ks
Sůl 1 špetka
Vepřové maso mleté 100 g
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Chilli papričky máčíme 15 minut v horké vodě. Po usušení je v hmoždíři utřeme se solí, 4 stroužky česneku a na wok pánvi směs smažíme 4 minuty.
  2. Na wok pánvi rozehřejeme olej a smažíme 1 prolisovaný stroužek česneku a chilli pastu. Po 30 vteřinách přidáme vepřové maso a po dalších 30 vteřinách rajče nakrájené na kousky, vodu a opět promícháme. Po odpaření vody přilijeme rybí omáčku, promícháme a přidáme koriandr nasekaný najemno a pokrájenou cibulku.
  3. Dip rozdělíme do misek.