Dip s vepřovým a rajčaty
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Chilli paprička |
0.25 šálek |
Cibulka jarní |
1 polévková lžíce |
Koriandr mletý |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
40 ml |
Omáčka rybí |
125 ml |
Rajčata |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vepřové maso mleté |
100 g |
Voda pitná |
125 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Chilli papričky máčíme 15 minut v horké vodě. Po usušení je v hmoždíři utřeme se solí, 4 stroužky česneku a na wok pánvi směs smažíme 4 minuty.
- Na wok pánvi rozehřejeme olej a smažíme 1 prolisovaný stroužek česneku a chilli pastu. Po 30 vteřinách přidáme vepřové maso a po dalších 30 vteřinách rajče nakrájené na kousky, vodu a opět promícháme. Po odpaření vody přilijeme rybí omáčku, promícháme a přidáme koriandr nasekaný najemno a pokrájenou cibulku.
- Dip rozdělíme do misek.