Rajská polévka z protlaku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
50 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Petržel - nať |
20 g |
Protlak rajčatový |
150 ml |
Rýže dušená |
200 g |
Rýžová kaše |
100 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Telecí maso přední |
600 g |
Tymián sušený |
1 špetka |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibuli, na kostičky nakrájené maso a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.
- Přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme rýžovou kaši, rajský protlak a vaříme na mírném ohni asi 50 minut. Odstavíme a přimícháme smetanu. Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.