Rajská polévka z protlaku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 50 g
Máslo čerstvé 60 g
Petržel - nať 20 g
Protlak rajčatový 150 ml
Rýže dušená 200 g
Rýžová kaše 100 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Telecí maso přední 600 g
Tymián sušený 1 špetka
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibuli, na kostičky nakrájené maso a necháme pod pokličkou 10 minut podusit.
  2. Přidáme posekanou petrželku, tymián, bobkový list, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme rýžovou kaši, rajský protlak a vaříme na mírném ohni asi 50 minut. Odstavíme a přimícháme smetanu. Do talíře vložíme 1 lžíci vařené rýže a zalijeme horkou polévkou.