Polévka z Albi
Ingredience
Brukev řepka |
50 g |
Bujón hovězí |
2 l |
Chléb pšeničný (bílý) |
300 g |
Cibule |
60 g |
Husí maso pečené |
200 g |
Karotka |
50 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
30 g |
Salám Turistický trvanlivý |
100 g |
Sůl |
1 špetka |
Šunka od kosti |
100 g |
Telecí maso přední |
300 g |
Vepřová plec |
300 g |
Zelí hlávkové bílé |
50 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 90 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso, telecí maso, šunku od kosti a suchý salám. Vše pokrájené na kostičky. 2 minuty orestujeme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme zeleninu pokrájenou na malé kousky. Karotku, brukev, pórek a zelí. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Solíme a pepříme velmi opatrně vzhledem ke slanosti šunky a salámu.
- Do talíře vložíme lžíci husího masa dušeného v sádle a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s opečeným bílým chlebem.