Polévka z Albi

Ingredience


Brukev řepka 50 g
Bujón hovězí 2 l
Chléb pšeničný (bílý) 300 g
Cibule 60 g
Husí maso pečené 200 g
Karotka 50 g
Máslo čerstvé 60 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 30 g
Salám Turistický trvanlivý 100 g
Sůl 1 špetka
Šunka od kosti 100 g
Telecí maso přední 300 g
Vepřová plec 300 g
Zelí hlávkové bílé 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce orestujeme. Přidáme vepřové maso, telecí maso, šunku od kosti a suchý salám. Vše pokrájené na kostičky. 2 minuty orestujeme, zalijeme bujónem a přivedeme k varu. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme zeleninu pokrájenou na malé kousky. Karotku, brukev, pórek a zelí. Vaříme na mírném ohni hodinu a půl. Solíme a pepříme velmi opatrně vzhledem ke slanosti šunky a salámu.
  2. Do talíře vložíme lžíci husího masa dušeného v sádle a zalijeme horkou polévkou. Podáváme s opečeným bílým chlebem.