Musaka z lilků
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí maso mleté |
200 g |
Lilek |
1.5 kg |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 dl |
Vejce slepičí |
2 ks |
Vepřové maso mleté |
200 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme.
- V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou.
- Upečená musaka má zlatohnědou kůrku.