Musaka z lilků

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí maso mleté 200 g
Lilek 1.5 kg
Mléko plnotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej olivový 2 dl
Vejce slepičí 2 ks
Vepřové maso mleté 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky oloupeme, pokrájíme na kolečka a osolíme. Osolené lilky necháme "vypotit" 30 minut, pak je propláchneme vodou a necháme odkapat. Očistíme cibuli a drobně ji pokrájíme.
  2. V pánvi na rozpáleném oleji zpěníme cibuli, přidáme a osmažíme mleté vepřové maso s hovězím masem, až potom maso osolíme a opepříme. Vymažeme si zapékací mísu olejem. Na dno mísy dáme kolečka lilků, na lilky navrstvíme masovou směs, potom znovu lilky, vrstvu masa a nakonec poklademe lilky a dáme na 45 minut zapéct do horké trouby při 200°C. Ke konci pečení musaku zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci a moukou a dopékáme do doby, až vajíčka zatuhnou.
  3. Upečená musaka má zlatohnědou kůrku.