Plněné papriky na turecký způsob

Ingredience


Česnek 3 ks
Cibule 2 ks
Olej olivový 1 dl
Paprika červená 10 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 500 g
Rýže dušená 80 g
Skopové maso přední 400 g
Sůl 1 polévková lžíce
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Uvařené skopové maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.
  2. K masu přidáme propláchnutou rýži, vajíčko, posekaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Paprikám vydlabeme jádřince, opláchneme je a povaříme 3-5 minut. Potom je ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a naplníme masovou směsí.
  3. V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, hrnec odstavíme z vařiče, dáme na cibuli oloupaná a propasírovaná rajčata, přidáme sůl, zamícháme a přendáme do zapékací mísy. Do rajčatové omáčky poskládáme plněné papriky, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut.