Plněné papriky na turecký způsob
Ingredience
Česnek |
3 ks |
Cibule |
2 ks |
Olej olivový |
1 dl |
Paprika červená |
10 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
500 g |
Rýže dušená |
80 g |
Skopové maso přední |
400 g |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Uvařené skopové maso pomeleme na masovém strojku a dáme do mísy.
- K masu přidáme propláchnutou rýži, vajíčko, posekaný česnek, sůl, pepř a směs dobře promícháme. Paprikám vydlabeme jádřince, opláchneme je a povaříme 3-5 minut. Potom je ochladíme pod studenou vodou, oloupeme a naplníme masovou směsí.
- V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli, hrnec odstavíme z vařiče, dáme na cibuli oloupaná a propasírovaná rajčata, přidáme sůl, zamícháme a přendáme do zapékací mísy. Do rajčatové omáčky poskládáme plněné papriky, zakryjeme poklicí a pečeme v předehřáté troubě při 175°C asi 45 minut.