Čokoládová roláda s brandy a rumem
Ingredience
Brandy peach |
5 ml |
Čokoláda hořká |
125 g |
Cukr krupice |
175 g |
Kakao - prášek |
1 polévková lžíce |
Káva instantní |
1 polévková lžíce |
Rum |
5 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
60 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
40 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ušleháme žloutky s cukrem. Mícháme horkou vodu, kávu a čokoládu, dokud se nerozpustí. Po vychladnutí opatrně přimícháváme do vaječné směsi a postupně přidáváme ušlehaný sníh z bílků. Poté směs rozetřeme na pekáček a 10 minut pečeme v předehřáté troubě, necháme ještě 5 minut dojít. Přes pekáček přehodíme navlhčenou utěrku. Pekáček vyklopíme na pečící papír poprášený kakaem. Smícháme rum, brandy, vyšlehanou smetanu a potřeme plát. Roládu svineme a uložíme na 1 hodinu do ledničky.