Čokoládová roláda s brandy a rumem

Ingredience


Brandy peach 5 ml
Čokoláda hořká 125 g
Cukr krupice 175 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Káva instantní 1 polévková lžíce
Rum 5 ml
Smetana 12% (konzumní) 60 ml
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ušleháme žloutky s cukrem. Mícháme horkou vodu, kávu a čokoládu, dokud se nerozpustí. Po vychladnutí opatrně přimícháváme do vaječné směsi a postupně přidáváme ušlehaný sníh z bílků. Poté směs rozetřeme na pekáček a 10 minut pečeme v předehřáté troubě, necháme ještě 5 minut dojít. Přes pekáček přehodíme navlhčenou utěrku. Pekáček vyklopíme na pečící papír poprášený kakaem. Smícháme rum, brandy, vyšlehanou smetanu a potřeme plát. Roládu svineme a uložíme na 1 hodinu do ledničky.