Hovězí steak s rajčatovou omáčkou

Ingredience


Cibule 1 ks
Hovězí svíčková 800 g
Křen 20 g
Olej olivový extra panenský 40 ml
Pepř černý celý 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Petržel - nať 1 ks
Rajčata 3 ks
Rajčatová šťáva 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a nadrobno nakrájíme. K rajčatům přidáme 1/2 olivového oleje, rajčatovou štávu, najemno nasekanou cibuli, křenovou omáčku, petržel a černý pepř. Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu odstát. Předehřejeme gril na střední teplotu. Pepř rozdrtíme v hmoždíři. Maso pokapeme zbylým olejem a posypeme drceným pepřem.
  2. Maso vložíme na gril a opékáme 4-5 minut z každé strany. Propečeme dle chuti a podáváme s rajčatovou omáčkou.