Hovězí steak s rajčatovou omáčkou
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hovězí svíčková |
800 g |
Křen |
20 g |
Olej olivový extra panenský |
40 ml |
Pepř černý celý |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Rajčata |
3 ks |
Rajčatová šťáva |
40 ml |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve si připravíme omáčku. Rajčata spaříme v horké vodě a nadrobno nakrájíme. K rajčatům přidáme 1/2 olivového oleje, rajčatovou štávu, najemno nasekanou cibuli, křenovou omáčku, petržel a černý pepř. Promícháme, přiklopíme a necháme 1 hodinu odstát. Předehřejeme gril na střední teplotu. Pepř rozdrtíme v hmoždíři. Maso pokapeme zbylým olejem a posypeme drceným pepřem.
- Maso vložíme na gril a opékáme 4-5 minut z každé strany. Propečeme dle chuti a podáváme s rajčatovou omáčkou.