Indiánská rýže kari
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek |
100 g |
Hrozinky |
100 g |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Mandle |
100 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Rýže loupaná |
300 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
800 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.
- Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.