Indiánská rýže kari

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Hrášek 100 g
Hrozinky 100 g
Kari koření 1 polévková lžíce
Mandle 100 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Rýže loupaná 300 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 800 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Řapíky celeru (2 ks) a cibuli nakrájíme nadrobno. V kastrolu rozehřejeme máslo, vhodíme cibuli a celer a za občasného míchání opékáme až celer změkne. Okořeníme solí a kari, opékáme další 2 minuty. Poté zalijeme vývarem a uvedeme do varu. Vsypeme propláchnutou rýži, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut do změknutí rýže. Poté slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme rozinky, hrášek a mandle opražené na 1 lžíci másla. Vše zlehka promícháme.
  2. Rýži můžeme podávat horkou nebo i vychlazenou.