Čipwejská divoká rýže
Ingredience
Anglická slanina |
150 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rýže indiánská |
200 g |
Sádlo škvařené |
50 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
400 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rýži propereme, vsypeme do studené osolené vody a vaříme v nezakrytém hrnci do změknutí (asi 20 minut). Uvařenou rýži odstavíme, slijeme případnou zbylou tekutinu, přikryjeme pokličkou.
- Mezitím nakrájíme slaninu na tenké proužky a opečeme dokřupava. Vyndáme na ubrousek a necháme okapat. Na části vypečeného tuku připravíme omeletu z rozšlehaných vajec okořeněných solí a pepřem. Omeletu opékáme z obou stran, vždy asi 2 minuty. Vyklopíme na prkénko a rozkrájíme na proužky široké asi 1 cm. Uvařenou rýži opatrně promícháme se slaninou, proužky vaječné omelety, pažitkou nakrájenou nadrobno a rozehřátým sádlem. Můžeme ještě okořenit pepřem a podáváme.