Tvarohový koláč s borůvkami
Ingredience
Borůvky |
350 g |
Citronová kůra |
1 špetka |
Cukr krupice |
60 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Linecké (křehké) těsto |
370 g |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
115 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
Zakysaná smetana |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladničce.
- Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a v troubě při 200 stupních Celsia pečeme 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut dozlatova.
- Tvaroh v míse utřeme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci, citronovou kůrou a špetkou muškátového oříšku. Směs vlijeme na korpus a posypeme omytými borůvkami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 25-30 minut.
- Koláč můžeme podávat teplý i studený, poprášený moučkovým cukrem.