Tvarohový koláč s borůvkami

Tvarohový koláč s borůvkami - obrázek

Ingredience


Borůvky 350 g
Citronová kůra 1 špetka
Cukr krupice 60 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Linecké (křehké) těsto 370 g
Muškátový oříšek 1 špetka
Tvaroh jemný 115 g
Vejce slepičí 3 ks
Zakysaná smetana 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto rozválíme na pomoučené pracovní desce a vyložíme jím kulatou koláčovou formu. Dno propícháme vidličkou a formu necháme 30 minut v chladničce.
  2. Na těsto položíme pečicí papír, posypeme fazolemi a v troubě při 200 stupních Celsia pečeme 10 minut. Potom papír s fazolemi odstraníme a korpus pečeme ještě 10 minut dozlatova.
  3. Tvaroh v míse utřeme se zakysanou smetanou, cukrem, vejci, citronovou kůrou a špetkou muškátového oříšku. Směs vlijeme na korpus a posypeme omytými borůvkami. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia 25-30 minut.
  4. Koláč můžeme podávat teplý i studený, poprášený moučkovým cukrem.