Německá mramorovaná bábovka

Německá mramorovaná bábovka - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 300 g
Cukr moučkový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Kakao - prášek 20 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 380 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme.
  2. Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku.
  3. 2/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování.
  4. Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu.
  5. Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.