Německá mramorovaná bábovka
Ingredience
Cukr krupice |
300 g |
Cukr moučkový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kakao - prášek |
20 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
380 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Změklé máslo (30g) v míse utřeme a postupně zatřeme cukr, vanilkový cukr a sůl. Po jednom přidáváme vejce a ještě chvíli třeme.
- Ke směsi přimícháme polovinu mouky smíchané s práškem do pečiva, přilijeme mléko a přisypeme zbylou mouku.
- 2/3 směsi vlijeme do máslem vymazané formy. Zbylé těsto smícháme s kakaem a mlékem a nalijeme do formy na světlé těsto. Vidličkou nebo špejlí vytvoříme mramorování.
- Bábovku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia asi 1 hodinu.
- Podáváme pocukrovanou moučkovým cukrem.