Jahodový cheesecake
Ingredience
Čokoláda hořká |
100 g |
Cukr moučkový |
4 polévková lžíce |
Jahody zahradní |
225 g |
Limetka |
2 ks |
Mascarpone |
400 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Sušenky BeBe světlé jemné |
150 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- V kastrůlku zvolna rozehřejeme máslo s nalámanou čokoládou a vmícháme rozdrobené sušenky.
- Směs vložíme do koláčové formy, vymačkáme a uhladíme.
- Mascarpone utřeme s limetkovou šťávou a kůrou a vmícháme 2 lžíce moučkového cukru. Hmotu natřeme na sušenkový korpus a formu vložíme na 1 hodinu do chladničky.
- Očištěné, omyté a případně rozkrojené jahody poklademe na koláč.
- Cheesecake podáváme pocukrovaný zbylým moučkovým cukrem.