Jahodový cheesecake

Jahodový cheesecake - obrázek

Ingredience


Čokoláda hořká 100 g
Cukr moučkový 4 polévková lžíce
Jahody zahradní 225 g
Limetka 2 ks
Mascarpone 400 g
Máslo čerstvé 50 g
Sušenky BeBe světlé jemné 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrůlku zvolna rozehřejeme máslo s nalámanou čokoládou a vmícháme rozdrobené sušenky.
  2. Směs vložíme do koláčové formy, vymačkáme a uhladíme.
  3. Mascarpone utřeme s limetkovou šťávou a kůrou a vmícháme 2 lžíce moučkového cukru. Hmotu natřeme na sušenkový korpus a formu vložíme na 1 hodinu do chladničky.
  4. Očištěné, omyté a případně rozkrojené jahody poklademe na koláč.
  5. Cheesecake podáváme pocukrovaný zbylým moučkovým cukrem.