Polévka z Auvergne
Ingredience
Brambory |
200 g |
Brukev řepka |
100 g |
Chléb celozrnný žitný |
300 g |
Čočka jedlá |
150 g |
Karotka |
150 g |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Pórek |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová hlava |
2 kg |
Voda pitná |
4 l |
Zelí hlávkové bílé |
150 g |
-
Doba přípravy: 0 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Do hrnce vložíme půlku vepřové hlavy, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu – karotku, brukev, pórek, brambory a zelí. Přisypeme ještě čočku, kterou jsme předem namočili. Můžeme použít i čočku předvařenou, potom ji ale přidáme do polévky později. Vaříme hodinu a půl.
- Z uvařené polévky vyndáme vepřovou hlavu, obereme maso a nakrájíme ho na větší kusy.
- Do polévkové mísy natrháme na menší kousky celozrnný chléb, přidáme kusy vepřového masa a vlijeme vývar se zeleninou.