Polévka z Auvergne

Ingredience


Brambory 200 g
Brukev řepka 100 g
Chléb celozrnný žitný 300 g
Čočka jedlá 150 g
Karotka 150 g
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Pórek 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová hlava 2 kg
Voda pitná 4 l
Zelí hlávkové bílé 150 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce vložíme půlku vepřové hlavy, zalijeme vodou, přivedeme k varu. Osolíme, opepříme a přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu – karotku, brukev, pórek, brambory a zelí. Přisypeme ještě čočku, kterou jsme předem namočili. Můžeme použít i čočku předvařenou, potom ji ale přidáme do polévky později. Vaříme hodinu a půl.
  2. Z uvařené polévky vyndáme vepřovou hlavu, obereme maso a nakrájíme ho na větší kusy.
  3. Do polévkové mísy natrháme na menší kousky celozrnný chléb, přidáme kusy vepřového masa a vlijeme vývar se zeleninou.