Polévka z Dauphiné
Ingredience
Brambory |
150 g |
Brukev řepka |
150 g |
Kerblík |
20 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko plnotučné |
500 ml |
Nudle vaječné |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tykev |
150 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, zeleninu pokrájíme na menší kousky a přisypeme do hrnce – brukev, tykev a brambory. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut. Zalijeme vodou, mlékem, osolíme a vaříme asi 20 minut.
- Vlasové nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- Do polévkové mísy vložíme nudle a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme posekaným kerblíkem.