Polévka z Dauphiné

Ingredience


Brambory 150 g
Brukev řepka 150 g
Kerblík 20 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko plnotučné 500 ml
Nudle vaječné 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tykev 150 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, zeleninu pokrájíme na menší kousky a přisypeme do hrnce – brukev, tykev a brambory. Zakryjeme pokličkou a dusíme asi 8 minut. Zalijeme vodou, mlékem, osolíme a vaříme asi 20 minut.
  2. Vlasové nudle uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
  3. Do polévkové mísy vložíme nudle a zalijeme horkou polévkou. Ozdobíme posekaným kerblíkem.