Zeleninový krém se smetanou
Ingredience
Brambory |
3 ks |
Bujón bylinkový |
1 kostka |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Nejprve nakrájíme mrkev, celer, petržel, brambory a cibuli na malé kousky.
- Ve větší pánvi rozpustíme máslo a přidáme cibuli.
- Když má cibule zlatou barvu přidáme k ní zbylou nakrájenou zeleninu, hladkou mouku, sůl, pepř, bujón a vodu. Vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny.
- Když máme polévku hotovou, rozmixujeme ji se smetanou.