Zeleninový krém se smetanou

Ingredience


Brambory 3 ks
Bujón bylinkový 1 kostka
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Pepř bílý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Smetana 16% (pochoutková) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve nakrájíme mrkev, celer, petržel, brambory a cibuli na malé kousky.
  2. Ve větší pánvi rozpustíme máslo a přidáme cibuli.
  3. Když má cibule zlatou barvu přidáme k ní zbylou nakrájenou zeleninu, hladkou mouku, sůl, pepř, bujón a vodu. Vaříme asi 20 minut do změknutí zeleniny.
  4. Když máme polévku hotovou, rozmixujeme ji se smetanou.