Polévka z cibule
Ingredience
Bujón hovězí |
1 ks |
Cibule |
1 kg |
Cukr krupice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
15 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- V pánvi na rozpuštěném másle opražíme cibulku s cukrem dozlatova.
- Přimícháme mouku a do směsi vlijeme vodu s bujónem.
- Vaříme 30 minut.
- Do hotové polévky rozmícháme pepř a sůl.
- Polévku servírujeme se strouhaným sýrem.