Houby v polévce
Ingredience
Bujón houbový |
1 kostka |
Česnek |
15 g |
Cibule |
2 ks |
Houby čerstvé |
1 kg |
Klobása - Čabajka |
100 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 3 porce
- V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nasekané houby s cibulí a česnekem.
- Přidáme mouku, vodu a bujón.
- Vaříme 20 minut.
- Uvařenou polévku dochutíme kmínem, solí a pepřem.
- Kousky klobásy smícháme s polévkou a můžeme servírovat.