Houby v polévce

Ingredience


Bujón houbový 1 kostka
Česnek 15 g
Cibule 2 ks
Houby čerstvé 1 kg
Klobása - Čabajka 100 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci na rozpuštěném másle orestujeme nadrobno nasekané houby s cibulí a česnekem.
  2. Přidáme mouku, vodu a bujón.
  3. Vaříme 20 minut.
  4. Uvařenou polévku dochutíme kmínem, solí a pepřem.
  5. Kousky klobásy smícháme s polévkou a můžeme servírovat.