Lusková polévka
Ingredience
Fazolové lusky zelené |
1 kg |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mléko polotučné |
1 l |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř bílý |
1 kávová lžička |
Smetana 33% (šlehačka) |
0.25 l |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.
- Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
- Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.
- Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.
- Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
- Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.