Lusková polévka

Ingredience


Fazolové lusky zelené 1 kg
Máslo čerstvé 40 g
Mléko polotučné 1 l
Mouka pšeničná hladká T 650 3 polévková lžíce
Muškátový květ 1 špetka
Pepř bílý 1 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 0.25 l
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce s vodou dáme vařit lusky.
  2. Mezitím si připravíme jíšku z rozpuštěného másla a mouky.
  3. Když jsou lusky asi po 15 minutách uvařené, vodu z nich nalijeme do připravené jíšky. Přimícháme mléko, sůl, muškátový květ a pepř. Vaříme dalších 15 minut.
  4. Do vařené polévky přidáme připravené nakrájené lusky a smetanu.
  5. Za stálého míchání vaříme ještě 5 minut.
  6. Poté celou polévku rozmixujeme a můžeme podávat.