Zelný salát pražský
Ingredience
Cibule |
100 g |
Cukr krupice |
30 g |
Majolka |
200 g |
Ocet kvasný lihový |
80 ml |
Sůl |
20 g |
Zelenina nakládaná |
300 g |
Zelí hlávkové bílé |
1800 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Hlávky zelí očistíme, rozkrojíme, zbavíme košťálu a nakrájíme je na jemné nudličky. Zelí spaříme vařící vodou a necháme okapat.
- Potom zelí osolíme a necháme odležet. Přidáme zeleninovou směs, jemně nakrájenou cibuli, ocet, cukr a majonézu. Vše lehce promícháme a necháme odležet.
- Zelný salát podáváme vychlazený.