César salát
Ingredience
Ančovičky konzervované |
2 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice Dijonská |
1 kávová lžička |
Olej olivový |
120 ml |
Salát římský |
2 ks |
Sýr Parmezán |
60 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 kávová lžička |
Žemle tuková |
100 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna přiléváme olej a mixujeme dohladka.
- V míse promícháme salát s kostičkami osmažené žemle, poklademe žloutky vyloupnutými z bílků a zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme.
- Při podávání posypeme salát hoblinkami parmazánu.