César salát

César salát - obrázek

Ingredience


Ančovičky konzervované 2 ks
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice Dijonská 1 kávová lžička
Olej olivový 120 ml
Salát římský 2 ks
Sýr Parmezán 60 g
Vejce slepičí 2 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 1 kávová lžička
Žemle tuková 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V mixeru rozmixujeme předem opečené stroužky česneku, ančovičky, citronovou šťávu, worcester, hořčici a 10g nastrouhaného parmazánu. Zvolna přiléváme olej a mixujeme dohladka.
  2. V míse promícháme salát s kostičkami osmažené žemle, poklademe žloutky vyloupnutými z bílků a zalijeme připravenou zálivkou. Vše dobře promícháme.
  3. Při podávání posypeme salát hoblinkami parmazánu.