Králík po provensálsku

Králík po provensálsku - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Králičí maso 1000 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 900 g
Rozmarýn čerstvý 2 ks
Šalvěj čerstvá 1 ks
Slanina vepřová 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Víno bílé 150 ml
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme.
  2. Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí.
  3. Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut.
  4. Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka.
  5. Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout.
  6. Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem.