Králík po provensálsku
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Králičí maso |
1000 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
900 g |
Rozmarýn čerstvý |
2 ks |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Víno bílé |
150 ml |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrole na rozehřátém oleji opékáme omyté porce králíka asi 10 minut. Maso vyjmeme a necháme okapat. Většinu tuku odlijeme.
- Do výpeku přidáme na kostičky nakrájenou slaninu, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a smažíme 5 minut. Přisypeme nasekaný česnek, chvíli mícháme a přidáme omyté snítky bylinek a rajčata. Osolíme, opepříme a za častého míchání povaříme 10 minut do zhoustnutí.
- Do kastrolu vrátíme porce králíka, přilijeme víno a zvolna vaříme 20 minut.
- Potom podlijeme horkou vodou, podle chuti přisolíme a opepříme a pod pokličkou za občasného promíchání dusíme 15-20 minut doměkka.
- Pokrm odstavíme z plotny a necháme 10 minut odpočinout.
- Při podávání ozdobíme každou porci čerstvým rozmarýnem.