Venkovská polévka

Ingredience


Cibule 50 g
Cukr moučkový 1 špetka
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 600 g
Locika salátová 100 g
Máslo čerstvé 75 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar drůbeží 300 ml
Brukev řepka 200 g
Celer řapíkatý 50 g
Karotka 300 g
Máslo čerstvé 100 g
Pórek 2 ks
Veka 300 g
Vývar drůbeží 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
  2. V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši.
  3. Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme.
  4. K polévce se výborně hodí opečené plátky veky.