Venkovská polévka
Ingredience
Cibule |
50 g |
Cukr moučkový |
1 špetka |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
600 g |
Locika salátová |
100 g |
Máslo čerstvé |
75 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar drůbeží |
300 ml |
Brukev řepka |
200 g |
Celer řapíkatý |
50 g |
Karotka |
300 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pórek |
2 ks |
Veka |
300 g |
Vývar drůbeží |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu a 5 minut podusíme. Budeme potřebovat karotku, brukev, pórek a řapíkatý celer. Zalijeme vývarem a vaříme 30 minut.
- V jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme, přidáme lociku nakrájenou na menší kousky, osolíme, přidáme špetku cukru, zalijeme vývarem a povaříme 20 minut. Přidáme hrášek a vše rozmixujeme na kaši.
- Kaši smícháme s vývarem, necháme projít varem a podáváme.
- K polévce se výborně hodí opečené plátky veky.