Kalíšky s kakaovým krémem

Ingredience


Cukr krupice 130 g
Kakao - prášek 3 polévková lžíce
Mléko polotučné 1 l
Sůl 1 špetka
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 7 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 240C.
  2. Mléko s cukrem přivedeme k varu a za stálého míchání přidáme kakao.
  3. Vejce, žloutek a špetku soli ušleháme metličkou. Přidáme horké mléko a dobře promícháme.
  4. Směs rozdělíme do skleněných kalíšků. Pekáč vyložíme pečícím papírem, naplníme do poloviny vodou a kalíšky do něj postavíme. Snížíme teplotu na 210C a dáme na 4Ominut do trouby. Poté kalíšky vyjmeme a necháme vychladnout.
  5. Až do podávání uchováváme v lednici.