Perník na pomeranči
Ingredience
Čokoláda na vaření |
200 g |
Cukr krupice |
335 g |
Hřebíček mletý |
1 kávová lžička |
Kakao - prášek |
2 polévková lžíce |
Kypřicí prášek do pečiva |
3 kávová lžička |
Marmeláda meruňková |
3 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
125 ml |
Mléko - podmáslí |
375 ml |
Mouka polohrubá |
225 g |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Sirup javorový |
250 ml |
Skořice mletá |
2 polévková lžíce |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.
- Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.
- Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.
- Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.