Perník na pomeranči

Ingredience


Čokoláda na vaření 200 g
Cukr krupice 335 g
Hřebíček mletý 1 kávová lžička
Kakao - prášek 2 polévková lžíce
Kypřicí prášek do pečiva 3 kávová lžička
Marmeláda meruňková 3 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Med včelí 125 ml
Mléko - podmáslí 375 ml
Mouka polohrubá 225 g
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Sirup javorový 250 ml
Skořice mletá 2 polévková lžíce
Tresť vanilková 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme mouku, prášek do pečiva, skořici, hřebíček, zázvor a kakao. Směs opatrně promícháme se směsí sirupu, medu, cukru, podmáslí a vanilkového extraktu.
  2. Vypracujeme těsto, které pečeme ve formě v předehřáté troubě na 170 stupňů C asi 70 minut.
  3. Po upečení a vychladnutí perník překlopíme na tác. Potom jej namažeme marmeládou a směsí z čokolády a másla z vodní lázně smíchanými s pomerančovou šťávou. Vše rovnoměrně rozetřeme.
  4. Můžeme ozdobit šlehačku a čokoládovou kůrou.