Krupicový koláč s tvarohem a rozinkami

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Cukr vanilka 2 ks
Hrozinky 120 g
Máslo čerstvé 140 g
Pšeničná krupice 6 polévková lžíce
Tvaroh jemný 650 g
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Máslo rozehřejeme ve vodní lázni. V míse smícháme tvaroh s rozšlehanými vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a krupicí. Poté postupně přilijeme máslo a důkladně promícháme. Nakonec přidáme omyté rozinky.
  2. Troubu předehřejeme na 200°C.
  3. Šarlotkovou formu vymažeme, vlijeme těsto a pečeme asi 75 minut.
  4. Hotový koláč necháme vychladnout a vyjmeme z formy.