Krupicový koláč s tvarohem a rozinkami
Ingredience
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
2 ks |
Hrozinky |
120 g |
Máslo čerstvé |
140 g |
Pšeničná krupice |
6 polévková lžíce |
Tvaroh jemný |
650 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Máslo rozehřejeme ve vodní lázni. V míse smícháme tvaroh s rozšlehanými vejci, cukrem, vanilkovým cukrem a krupicí. Poté postupně přilijeme máslo a důkladně promícháme. Nakonec přidáme omyté rozinky.
- Troubu předehřejeme na 200°C.
- Šarlotkovou formu vymažeme, vlijeme těsto a pečeme asi 75 minut.
- Hotový koláč necháme vychladnout a vyjmeme z formy.