Zapečená treska s limetkou
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Estragon |
1 špetka |
Koriandr čerstvý |
1 ks |
Limetka |
2 ks |
Med včelí |
10 g |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel - nať |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Treska aljašská |
800 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Limetkovou kůru, limetkovou a citrónovou šťávu, olivový olej, med, koriandr, petrželku a pepř důkladně smícháme. Troubu zahřejeme na 200 °C.
- Do zapékací misky vložíme tresčí steaky a zalijeme připravenou směsí. Misku zakryjeme alobalem a pečeme asi 20 minut, až se ryba začne rozpadat. Zdobíme čerstvým estragonem a plátky limetky.