Špízy s marinádou a salsou
Ingredience
Bazalka |
1 ks |
Broskve |
3 ks |
Česnek |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Hořčice |
3 polévková lžíce |
Jogurt bílý |
166.6665 g |
Kečup |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
3 ks |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tabasco |
0.5 kávová lžička |
Tymián sušený |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 85 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve si připravíme marinádu směsí hořčice, medu, jedné lžíce olivového oleje, kečupu, tabasca, jednoho prolisovaného stroužku česneku, tymiánu a tří lístků bazalky. Špejle na špízy na deset minut položíme do horké vody. Kuřecí nakrájíme na kostky, okořeníme a napícháme na špejle. Vložíme je do marinády a uložíme na hodinu do ledničky, občas otočíme.
- Broskve, vařené třicet sekund v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem a šťávou, opepříme a postavíme na chvíli do ledničky.
- Špízy grilujeme potřené polovinou marinády, dokud se maso nepropeče. Podáváme se salsou.