Špízy s marinádou a salsou

Ingredience


Bazalka 1 ks
Broskve 3 ks
Česnek 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Hořčice 3 polévková lžíce
Jogurt bílý 166.6665 g
Kečup 2 polévková lžíce
Kuřecí prsa 3 ks
Med včelí 3 polévková lžíce
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Tabasco 0.5 kávová lžička
Tymián sušený 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme marinádu směsí hořčice, medu, jedné lžíce olivového oleje, kečupu, tabasca, jednoho prolisovaného stroužku česneku, tymiánu a tří lístků bazalky. Špejle na špízy na deset minut položíme do horké vody. Kuřecí nakrájíme na kostky, okořeníme a napícháme na špejle. Vložíme je do marinády a uložíme na hodinu do ledničky, občas otočíme.
  2. Broskve, vařené třicet sekund v horké vodě, oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostičky, smícháme s jogurtem a šťávou, opepříme a postavíme na chvíli do ledničky.
  3. Špízy grilujeme potřené polovinou marinády, dokud se maso nepropeče. Podáváme se salsou.