Polévka Mulligatawny
Ingredience
Bujón slepičí |
2 l |
Celer - nať |
20 g |
Cibule |
80 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kuře |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
20 g |
Rýžová kaše |
60 g |
Smetana 12% (konzumní) |
150 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Středně velké kuře naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme na menší kousky.
- V hrnci zahřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a přidáme porce kuřete. Zasypeme kari kořením, promícháme a necháme 10 minut dusit. Zalijeme vývarem, přidáme posekanou celerovou a petrželovou nať, přidáme 2 lžíce rýžové kaše a vaříme 40 minut.
- Z polévky vyndáme porce kuřete a do polévky vmícháme smetanu. Ochutíme pepřem a solí.
- Do polévkové mísy vložíme porce kuřete a zalijeme horkou polévkou.