Polévka Mulligatawny

Ingredience


Bujón slepičí 2 l
Celer - nať 20 g
Cibule 80 g
Kari koření 2 kávová lžička
Kuře 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 20 g
Rýžová kaše 60 g
Smetana 12% (konzumní) 150 ml
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Středně velké kuře naporcujeme na 6 dílů, cibuli nakrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci zahřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zpěnit a přidáme porce kuřete. Zasypeme kari kořením, promícháme a necháme 10 minut dusit. Zalijeme vývarem, přidáme posekanou celerovou a petrželovou nať, přidáme 2 lžíce rýžové kaše a vaříme 40 minut.
  3. Z polévky vyndáme porce kuřete a do polévky vmícháme smetanu. Ochutíme pepřem a solí.
  4. Do polévkové mísy vložíme porce kuřete a zalijeme horkou polévkou.