Losos na chřestu

Ingredience


Chřest bílý 225 g
Koriandr čerstvý 2 polévková lžíce
Losos - filety 600 g
Ocet kvasný lihový 20 ml
Olej olivový 40 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová kůra 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 1 polévková lžíce
Sůl mořská 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na plech nalijeme lžíci oleje, pomerančovou kůru, sůl, pepř a ve směsi dobře obalíme chřest. Pečeme ho při 200 stupních Celsia asi 15–20 minut.
  2. Mezitím filety omyjeme, osušíme a okořeníme. Na zbývajícím oleji je osmažíme z obou stran dozlatova, pak přilijeme ocet a pomerančovou šťávu, smažíme další dvě minuty. Pak přimícháme koriandr a ihned podáváme na chřestu.