Losos na chřestu
Ingredience
Chřest bílý |
225 g |
Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Losos - filety |
600 g |
Ocet kvasný lihový |
20 ml |
Olej olivový |
40 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomerančová kůra |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
1 polévková lžíce |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na plech nalijeme lžíci oleje, pomerančovou kůru, sůl, pepř a ve směsi dobře obalíme chřest. Pečeme ho při 200 stupních Celsia asi 15–20 minut.
- Mezitím filety omyjeme, osušíme a okořeníme. Na zbývajícím oleji je osmažíme z obou stran dozlatova, pak přilijeme ocet a pomerančovou šťávu, smažíme další dvě minuty. Pak přimícháme koriandr a ihned podáváme na chřestu.