Polévka Šči
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
100 g |
Hovězí vývar základní |
2 l |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí hruď |
400 g |
Zakysaná smetana |
300 ml |
Zelí kysané |
500 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout.
- Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny.
- Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku.