Polévka Šči

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 100 g
Hovězí vývar základní 2 l
Máslo čerstvé 60 g
Mouka pšeničná hladká T 650 40 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Telecí hruď 400 g
Zakysaná smetana 300 ml
Zelí kysané 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, zpěníme, zasypeme moukou, promícháme a chvilku smažíme, dokud mouka nezačne zlátnout.
  2. Kysané zelí scedíme, rukou trochu vyždímáme, abychom se zbavili přebytečné tekutiny, a zelí trochu pokrájíme. Zelí přidáme do hrnce, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
  3. Jakmile se polévka začne vařit, přidáme maso, posekanou petrželku, bobkový list, osolíme a opepříme. Vaříme 2 hodiny.
  4. Z uvařené polévky vyndáme bobkový list, maso nakrájíme na kousky a vložíme do polévkové mísy. Na něj nalijeme polévku a podáváme s kysanou smetanou, kterou vlijeme do omáčníku.