Chilli kachna na pomerančích
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Dolin - Vermouth |
125 ml |
Kachní prsa |
4 ks |
Pepř černý mletý |
5 g |
Pomeranče |
1 ks |
Sůl |
5 g |
Tuk |
2 polévková lžíce |
Želé rybízové |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do kachních prsou uděláme několik zářezů a na naprosto rozpálené pánvi je smažíme asi pět minut kůží dolů. Poté do pánve přilijeme tuk a prsa otočíme. Po pěti minutách je kůží nahoru grilujeme asi deset minut. Poté odložíme a udržujeme teplé.
- Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu, vermut, najemno nakrájenou chilli papričku, rybízové želé a kořeníme. Během pěti minut směs prudce osmažíme, za stálého míchání.
- Prsa nakrájíme, polijeme omáčkou a ozdobíme pomerančovou kůrou.