Chilli kachna na pomerančích

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Dolin - Vermouth 125 ml
Kachní prsa 4 ks
Pepř černý mletý 5 g
Pomeranče 1 ks
Sůl 5 g
Tuk 2 polévková lžíce
Želé rybízové 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kachních prsou uděláme několik zářezů a na naprosto rozpálené pánvi je smažíme asi pět minut kůží dolů. Poté do pánve přilijeme tuk a prsa otočíme. Po pěti minutách je kůží nahoru grilujeme asi deset minut. Poté odložíme a udržujeme teplé.
  2. Do pánve nalijeme pomerančovou šťávu, vermut, najemno nakrájenou chilli papričku, rybízové želé a kořeníme. Během pěti minut směs prudce osmažíme, za stálého míchání.
  3. Prsa nakrájíme, polijeme omáčkou a ozdobíme pomerančovou kůrou.