Pyré z bílých fazolí
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Cibule |
60 g |
Fazole bílé |
500 g |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Hřebíček |
2 ks |
Karotka |
60 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Fazole namočíme předem alespoň čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
- Hrnec s fazolemi dáme na oheň i s vodou, ve které se namáčely.
- Přidáme pokrájenou karotku, jednu větší cibuli, dva hřebíčky, které zapíchneme do cibule, aby se nám potom lépe vyndávaly. Přisypeme ještě posekanou petrželku a jeden bobkový list. Osolíme až před koncem vaření. Vaříme asi 40 minut.
- Z vařených fazolí vyndáme bobkový list a hřebíčky, ostatní rozmixujeme. Vmícháme do kaše máslo a podle potřeby naředíme vývarem.
- Podáváme v polévkové míse.