Pyré z bílých fazolí

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Cibule 60 g
Fazole bílé 500 g
Hovězí vývar základní 150 ml
Hřebíček 2 ks
Karotka 60 g
Máslo čerstvé 100 g
Petržel kudrnka 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fazole namočíme předem alespoň čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
  2. Hrnec s fazolemi dáme na oheň i s vodou, ve které se namáčely.
  3. Přidáme pokrájenou karotku, jednu větší cibuli, dva hřebíčky, které zapíchneme do cibule, aby se nám potom lépe vyndávaly. Přisypeme ještě posekanou petrželku a jeden bobkový list. Osolíme až před koncem vaření. Vaříme asi 40 minut.
  4. Z vařených fazolí vyndáme bobkový list a hřebíčky, ostatní rozmixujeme. Vmícháme do kaše máslo a podle potřeby naředíme vývarem.
  5. Podáváme v polévkové míse.