Jehněčí na meruňkách

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Hrozinky 26.66664 g
Jehněčí hřbet 500 g
Kmín drcený 5 g
Kurkuma 1 kávová lžička
Meruňky sušené 63.75 g
Olej rostlinný 20 ml
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Rýže loupaná 125 g
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vývar zeleninový 315 ml
Zázvor mletý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velkém hrnci smícháme olej, nadrobno nakrájenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, jehněčí a až maso zhnědne, přidáme kurkumu, kmín, skořici a zázvor. Dál smažíme asi minutu. Poté přidáme rýži a po promíchání přidáváme konzervovaná rajčata, třetinu vývaru, meruňky a hrozinky. Směs dusíme pod pokličkou a až začne maso schnout, přilijeme trochu vývaru. Po deseti minutách dušení přiléváme třetiny vývaru a pak dusíme ještě třicet až třicet pět minut, až se všechen vstřebá. Dle potřeby přiléváme vodu. Pak necháme směs ještě pět minut odpočinout.