Jehněčí na meruňkách
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrozinky |
26.66664 g |
Jehněčí hřbet |
500 g |
Kmín drcený |
5 g |
Kurkuma |
1 kávová lžička |
Meruňky sušené |
63.75 g |
Olej rostlinný |
20 ml |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Rajčata |
2 ks |
Rýže loupaná |
125 g |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vývar zeleninový |
315 ml |
Zázvor mletý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci smícháme olej, nadrobno nakrájenou cibuli, dva prolisované stroužky česneku, jehněčí a až maso zhnědne, přidáme kurkumu, kmín, skořici a zázvor. Dál smažíme asi minutu. Poté přidáme rýži a po promíchání přidáváme konzervovaná rajčata, třetinu vývaru, meruňky a hrozinky. Směs dusíme pod pokličkou a až začne maso schnout, přilijeme trochu vývaru. Po deseti minutách dušení přiléváme třetiny vývaru a pak dusíme ještě třicet až třicet pět minut, až se všechen vstřebá. Dle potřeby přiléváme vodu. Pak necháme směs ještě pět minut odpočinout.