Kuřecí stehýnka zapečená v šouletu

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Cibule 2 ks
Hrách loupaný 200 g
Ječné kroupy 200 g
Kuřecí stehna 600 g
Majoránka 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěná kuřecí stehna v kloubu rozdělíme na dvě části, osolíme, opepříme a opečeme na rozpáleném sádle. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  2. Do výpeku vsypeme oloupanou, nasekanou cibuli, osmahneme ji, zalijeme trochou vody, vložíme stehýnka a podusíme je doměkka.
  3. Hrách a kroupy uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme studenou vodou, promícháme s hrachem, tukem od dušení kuřete, rozetřeným česnekem, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou.
  4. Do sádlem vymazaného pekáče urovnáme stehýnka, navrch rozprostřeme šoulet a pokrm zapečeme ve vyhřáté troubě.
  5. Podáváme se salátem z kysaného zelí nebo s nakládanou okurkou. Každou porci posypeme nasekanou petrželkou.