Brněnské slepovánky
Ingredience
Cukr moučkový |
120 g |
Cukr vanilka |
2 ks |
Máslo čerstvé |
240 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
240 g |
Ořechy vlašské |
120 g |
Povidla švestková |
4 polévková lžíce |
Rum |
1 polévková lžíce |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Máslo, mouku, mleté ořechy a práškový cukr zpracujeme na těsto, vyválíme a vykrajujeme různé tvary.
- Pečeme na plechu s pečícím papírem.
- Povidla smícháme s vanilkovým cukrem, rumem a žloutkem, slepujeme vždy dva stejné tvary k sobě.
- Můžeme pocukrovat.