Zapečené kuřecí polpetky
Ingredience
Mandle plátky |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
50 g |
Muškátový květ |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Parmezán |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
Žemle tuková |
3 ks |
Kuřecí prsa |
600 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá kuřecí prsa rozkrojíme, naklepeme a naplníme připravenou nádivkou. Maso stočíme do závitků, sepneme párátky a vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Mírně osolíme, zalijeme smetanou a zapečeme ve vyhřáté troubě do odpaření tekutiny.
- Podáváme s různě upravenými bramborami nebo s vařenými těstovinami.
- Příprava nádivky: Žemle nakrájíme na kostičky a navlhčíme smetanou. Máslo utřeme se žloutky, přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků, kostičky žemle, sůl a pepř. Zlehka promícháme a přidáme nasekanou petrželku, plátky mandlí, šunku nakrájenou na nudličky, muškátový květ a nastrouhaný sýr. Vše dobře promícháme.