Ančovičky s červenými paprikami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
80 g |
Balsamico ocet |
25 ml |
Olej olivový extra panenský |
25 ml |
Paprika červená |
2 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel kudrnka |
10 g |
Sůl |
1 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Papriky ugrilujeme nebo nasucho upečeme v troubě pár minut. Vejce uvaříme natvrdo.
- Grilované papriky rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou. Promícháme, aby se jednotlivé proužky obalily ochucovadly.
- Na dezertní talířek vložíme kopeček proužků papriky, okolo obložíme řezy ančoviček a celé ozdobíme vařenými bílky pokrájenými na nudličky.