Ančovičky s červenými paprikami

Ingredience


Ančovičky konzervované 80 g
Balsamico ocet 25 ml
Olej olivový extra panenský 25 ml
Paprika červená 2 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel kudrnka 10 g
Sůl 1 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriky ugrilujeme nebo nasucho upečeme v troubě pár minut. Vejce uvaříme natvrdo.
  2. Grilované papriky rozřízneme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, vložíme do misky, zakapeme olivovým olejem, octem, osolíme, opepříme a posypeme posekanou petrželkou. Promícháme, aby se jednotlivé proužky obalily ochucovadly.
  3. Na dezertní talířek vložíme kopeček proužků papriky, okolo obložíme řezy ančoviček a celé ozdobíme vařenými bílky pokrájenými na nudličky.