Úhoř na víně s paprikou
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
60 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
10 g |
Úhoř mořský |
1500 g |
Víno bílé |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Očištěné a vykuchané úhoře nakrájíme na kratší válečky, vyskládáme do pekáčku, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, bobkovým listem, zasypeme pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, posekanou petželkou a tymiánem. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme do trouby. Zapékáme 25 minut, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
- Úhoře položíme na dezertní talířky, šťávu z pekáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko a porce úhořů přelijeme.