Úhoř na víně s paprikou

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 3 stroužek
Cibule 60 g
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 20 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 10 g
Úhoř mořský 1500 g
Víno bílé 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a vykuchané úhoře nakrájíme na kratší válečky, vyskládáme do pekáčku, okořeníme solí, pepřem, mletou paprikou, bobkovým listem, zasypeme pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, posekanou petželkou a tymiánem. Zalijeme bílým vínem, zakryjeme druhým pekáčkem nebo alobalem a dáme do trouby. Zapékáme 25 minut, vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
  2. Úhoře položíme na dezertní talířky, šťávu z pekáčku rozmixujeme nebo propasírujeme přes sítko a porce úhořů přelijeme.