Úhoř po provensálsku
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
60 g |
Olej olivový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Úhoř mořský |
1500 g |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěné, vykuchané úhoře nakrájíme na kratší válečky. Cibuli pokrájíme nadrobno. V širším kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu orestujeme. Přidáme kousky ryby, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, posekanou petrželku, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájená rajčata. Přiklopíme a vaříme 25 minut.
- Necháme vychladnout a podáváme.