Úhoř po provensálsku

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 60 g
Olej olivový 100 ml
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel kudrnka 20 g
Rajčata 6 ks
Sůl 1 kávová lžička
Úhoř mořský 1500 g
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné, vykuchané úhoře nakrájíme na kratší válečky. Cibuli pokrájíme nadrobno. V širším kastrolu rozpálíme olej, přisypeme cibuli a trochu orestujeme. Přidáme kousky ryby, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, posekanou petrželku, prolisovaný česnek a nadrobno nakrájená rajčata. Přiklopíme a vaříme 25 minut.
  2. Necháme vychladnout a podáváme.